Op naar Namibië

Voordat we echt gaan kamperen trakteren wij onszelf nog op een laatste avondmaal. Nog één keer lekker eten en drinken aan het strand in Langebaan. De 10 gangen seafood Braai bij Die Strandloper (lunch of diner) met als hoogtepunt de kreeft is echt een aanrader voor iedereen die nog een bezoek aan Zuid-Afrika brengt! Ook de zonsondergang was fantastisch.

Next stop is Cederberg. Een locatie verder in het binnenland waar rooibos en citrus geteeld wordt. Wij hebben er ook nog een mooie hike gemaakt.

Na 480 km bereiken we eindelijk Namibië. Het land van uitgestrekte landschappen, bratwürst (oud Duitse kolonie) en eindeloze gravel roads. In de eerste dagen brengen we heel wat uurtjes door in onze Land Rover, en met succes. De auto (die we nog een naam moeten geven) legt de eerste 2000 km af zonder al te veel problemen.

Fish River Canyon is de eerste plek die we bezoeken. Na de Grand Canyon is dit de grootste ter wereld. Met name het zwembad bij de campsite valt in de smaak. De sunset laten we even aan ons voorbij gaan, want na twee zwetende dagen in de auto (geen airco) zijn we vooral toe aan verkoeling.

We vervolgen de reis naar de Sossusvlei. In tegenstelling tot Fish River Canyon, nemen we hier wel de tijd voor een zonsondergang en zonsopgang. Voor de zonsopgang rijden we nog 60 km naar de Deadvlei, met de laatste kilometers off road door mul zand. Mooie kans om het off road rijden onder de knie te krijgen. Na 200m zitten we vast en moet de schep van het dak gehaald worden 🙂 Al met al was het zeker de moeite moeite waard!

Oordeel voor jezelf:


9 reacties op ‘Op naar Namibië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s