Knock, knock, who’s there?

Je gaat naar Afrika, op zoek naar avontuur en wilde dieren. Je weet dat er dus een kans bestaat dat deze wilde dieren jou vinden, maar als dat dan gebeurt dan ben je er eigenlijk nooit goed op voorbereid.

Afgelopen nacht was het moment daar. Niets vermoedend liggen wij te slapen in onze daktent, als ik om half 3 wakker wordt geschud. Ik hoor mezelf denken: “wat een harde wind, zo hard hadden we nog niet eerder meegemaakt”. Een moment later denk ik, ‘Er proberen mensen in onze auto te breken’, dus Ik probeer Koen wakker te maken. Op het moment dat ik Koen wakker maak en mijn oordoppen uit mijn oren haal, hoor ik het gebrul van een neushoorn. De neushoorn staat op z’n gemak tegen onze Land Rover te scratchen.

In een halve seconde zitten we kaarsrecht in bed en twijfelen of we dit super tof of doodeng moeten vinden. In ieder geval zijn we klaarwakker en proberen de Neushoorn te verjagen. Koen met wat gegrom en ik met een zaklamp. Wat beter werkt weten we niet, maar de Neushoorn stopt in ieder geval met scratchen. Het volgende half uur liggen we wakker en luisteren naar het gebulder van de Neushoorn. Angst maakt plaats voor enthousiasme en we genieten van deze eerste wild ontmoeting.

Na verloop van tijd, zeggen we tegen elkaar. ‘Dit is Afrika, het hoort erbij’ en nemen onszelf voor om nog wat slaap te pakken.      


4 reacties op ‘Knock, knock, who’s there?

 1. Het is wat!!!
  Vandaag de hele dag meegeholpen bij de warandeloop, die dit jaar bij de Beekse bergen wordt gehouden.
  Buiten een nat en modderig parcours geen wilde dieren gezien. Jullie wel dus.
  Weet nog niet of ik dit wel oké vind.
  Pas goed op.
  Groetjes xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s