African Safari

Na weken van droogte en zonneschijn komen we in groener Botswana. En je weet wat ze zeggen, “het is hier niet voor niets zo groen”. Opweg naar onze eerste bestemming, Guma Lagoon in de Okavango Delta vallen de eerste regendruppels al. Bij aankomst zijn we de regen en lange rit al snel vergeten. Een koud biertje met uitzicht over de delta doet wat dat betreft wonderen. We verblijven op een campsite aan de lagoon met uitzicht op voorbij zwemmende crocs en hippos. Tja, het lijkt zo vredig, maar dat is het zeker niet. We worden zelfs gevraagd een document te ondertekenen, dat we verblijven op eigen risico en op de hoogte zijn gesteld over de aanwezigheid van nijlpaarden en krokodillen.

Een bezoekje aan de Okavango delta is niet compleet zonder een Mokoro trip. Een Mokoro is een traditionele houten kano. Ik hoor jullie denken, ‘sportief hoor’, maar niets is minder waar. De Mokoro wordt als een soort venetiaanse gondel voort geduwd door de kapitein. We zitten dus heerlijk ontspannen, terwijl we genieten van de natuur en alle dieren die hier te vinden zijn.

Botswana staat vooral bekend om de vele wildparken. Chobe, Naxi, Moremi, Kalahari etc. Wij besluiten om 2 parken te bezoeken. Onze keuze valt op Chobe NP en Moremi NP. We reizen in 4 dagen door de parken heen en eindigen bij Kasana (vlak voor de grens van Zambia). Opvallend is dat de parken en campsites binnen de parken geen hekken hebben. Je vraagt je dus af, “hoe werkt dat dan met kamperen? koken? toiletbezoekjes? “. Met onze vragen richten we ons tot DWNP (Department of wildlife & National parks). Met enkele kleine aanpassingen moeten we de meeste gevaren kunnen ontwijken. Hierbij enkele tips, mochten jullie zelf nog een bezoek brengen aan Botswana. Ga nooit alleen naar het toiletgebouw, neem altijd een zaklamp mee, na 21:00u geen avondwandelingetjes meer maken en zorg dat er vuur brand zodra de zon onder gaat. Met deze tips moeten we er dus zonder kleerscheuren vanaf komen. En dat lukt. We hebben 4 geweldige dagen in de bush, waarbij we honderden olifanten, buffels, nijlpaarden, giraffen en nog veel meer wildlife zien.

De campsites variëren van helemaal geen faciliteiten tot enkel een douche en toilet tot onze beschikking. Onze solardouche mag dus ook weer gebruikt worden. We kamperen aan de rivier en ik neem net een lekkere douche als er 34 Olifanten de rivier oversteken en langs onze campsite lopen. Met slechts een handdoekje omgeslagen kijk ik met grote verbazing naar de kudde olifanten die ongestoord voorbij lopen. Echt bizar en geweldig tegelijkertijd.  

Niet alleen ontbreken van hekken of andere vormen van bescherming zorgen voor de nodige spanning. Ook de wegen of 4×4 tracks zorgen voor enige inspanning, met name voor Koen en Japie. Maar niet iets wat wij niet aankunnen zeggen we tegen onszelf. Zo vol van zelfvertrouwen overwinnen we de eerste ‘water crossing’. Japie heeft een snorkel dus een beetje water moet geen probleem zijn. Tijdens de eerste crossing nemen we een duik en loopt het water de auto in. “blijven rijden, blijven rijden, hoor ik Koen denken. Met hartslag 180 zie de volledige motorkap onder water lopen en kan ik alleen maar hopen dat Japie er doorheen komt. Na afloop duurt het enkele minuten voordat het water uit de auto gelopen is en we van de schrik bekomen zijn. We rijden verder en besluiten zoveel mogelijk water crossing te vermijden.

Tot zo ver onze safari avonturen. Wordt vervolgd…


3 reacties op ‘African Safari

 1. Wow, wat een avonturen weer. Maar gelukkig weer goed afgelopen. Wij hopen hier in de sneeuw niét zo,n gevaarlijke dingen mee te maken. Groetjes en dikke kussen

  Like

 2. Fantastische reis maken jullie tweetjes. Wij vonden het al spannend genoeg om met onze e bikes door een riviertje in Oostenrijk te fietsen. Geniet ze xx

  Like

 3. Wauw kijk er elke keer weer naar uit om jullie verhalen te lezen en de foto’s te bekijken. Echt geweldig dat jullie dit meemaken en wij zo ook een beetje mogen meegenieten van jullie avontuur.

  Liefs oet Hôrs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s