Hujambo

Eerste week Tanzania zit er op. We zijn via Mbeya en Mikumi in de hoofdstad Dar es Salaam beland. Het zit alleen nog niet echt mee. Normaal gesproken loopt het kleine regenseizoen in Tanzania tot eind december. Waar we geluk hadden in Botswana en Zambia, is hier het kleine regenseizoen verlaat. We hebben dus veel regen gehad de afgelopen week. Door de regenval is alle rotzooi uit de rivieren de Indische oceaan ingestroomd. Wij dachten te gaan chillen en kiten op mooie parelwitte stranden, de realiteit is dat de stranden door de regenval vol met afval liggen en het water niet azuur blauw is maar Noordzee bruin. Daarnaast is de politie hier minder vriendelijk en zijn ze altijd op oorlogspad om bonnen uit te schrijven. De tussenstand is 3 bonnen en 5 waarschuwingen. Ofwel we komen vaak met de schrik vrij 🙂 Prijs per overtreding is €10,- (maakt niet uit hoeveel te hard of hoe gevaarlijk de overtreding is)

Maar niet getreurd, het is niet alleen maar drama is. Het weerbericht is bijgesteld. De komende dagen geen regen en de zon gaat weer lekker schijnen. Hierdoor wordt ook het water weer blauw. Andere voordelen van Tanzania zijn de enorme hoeveelheden vers fruit. Op iedere hoek van de straat struikel je over bergen met bananen, ananassen, avocados, meloenen etc. Heerlijk om weer zo veel vers fruit te eten. Ook de mensen zijn, net zoals in Malawi, super aardig. Iedereen zegt Hajumbo (Hello) naar ons. Daarnaast zijn we voor de kinderen een grote attractie. Om de haverklap horen we Mzungu, Mzungu, wat een blanke betekent. Gelukkig zeggen de kinderen het met een grote glimlach en zwaaiende handjes dat we alleen maar terug kunnen lachen en zwaaien. Uit eten is in Dar es Salaam ook weer genieten. Het ‘westerse’ waterfront doet een heel klein beetje denken aan Kaapstad. Je hebt er mooie plekjes aan het water waar je lekker kunt eten of een drankje drinken met een prachtige zonsondergang. Ook zijn we (wederom) met kite lessen begonnen. De start is veelbelovend en als je eenmaal door de rotzooi heen bent is de lagoon best prima. En omdat we de komende week (of 2 weken) op een plek zitten hebben we een appartement gehuurd. Het is heerlijk om weer een vaste plek met ruimte te hebben.

 

 


2 reacties op ‘Hujambo

  1. Hoi, weer een verhaaltje voor ons. Leuk, alleen jammer dat het weer niet helemaal oke is. Maar na regen komt zonneschijn moeten jullie maar denken. En geniet van de luxe van een appartement. Is wel een beetje vals spelen, hoor. Doei.

    Like

  2. Nou, Koen en Kristel, jullie hebben inmiddels al heel veel verschillende ervaringen en indrukken opgedaan.Dus even pas op de plaats is niet verkeerd. En dat in de beslotenheid van een appartementje kan ik me goed voorstellen. Ik duim dat jullie de komende week echt kunnen gaan chillen en kiten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s