Hakuna Matata

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen. “Wij gaan trouwen” 🙂 Op het parelwitte strand van Zanzibar is Koen door z’n knieën gegaan. Of nouja, dat was de bedoeling, maar met alle zenuwen is het zover niet gekomen (details op aanvraag). Super blij om jullie dit nieuws te vertellen en trots op Koen dat hij al meer dan 3 maanden een ring verborgen heeft kunnen houden. De ring verstopt op de enige plaats waar ik nooit in de buurt kom, namelijk DE DRONE. De afgelopen dagen hebben wij ons dus heerlijk in de watten laten leggen op het mooiste plekje van onze reis (tot nu toe). Met een pina colada voor mijn neus, uitzicht over de azuurblauwe oceaan en witte strand wil ik jullie een update geven over de laatste week.

Laat ik beginnen te vertellen dat de afgelopen weken wat minder avontuurlijk zijn geweest dan de maanden hiervoor. Onze tent is al zeker 3 weken niet meer uitgeklapt geweest. In plaats daarvan hebben we een appartement van de kiteschool gehuurd. Een woonkamer, 2 slaapkamers, keuken en 2 badkamers is na maanden van kamperen ook weleens lekker.

Het appartement ligt in een wijk vlakbij het strand midden tussen de locals. Ook hier worden we vriendelijk ontvangen en staan de buurtkinderen ons iedere ochtend, middag en avond op te wachten om een glimp van ons op te kunnen vangen. “Mzungu, Mzungu” (blanke man of vrouw) en dan een grote glimlach. Ik blijf genieten van die kleine kids. Onze dagen brengen we door op het strand bij de kiteschool in afwachting van wind. Niet vervelend natuurlijk, maar wel jammer, want we willen niets liever dan zsm leren kiten en de wind schittert van afwezigheid. In de avond gaan we naar de lokale bar, waar ik (ondanks mijn gebrek aan pool skills) enkele locals versla met een potje pool. Na een ruime week besluiten we om naar Zanzibar te gaan. Even relaxen om daarna het restant van onze lessen in te zetten.

Zanzibar is meer dan wat wij ervan hadden verwacht. De zee is helder, het strand is spierwit en de sfeer is heel chill,  “Hakuna Matata” zoals de locals zeggen. Na aankomst huren we (zonder contactgegevens of borg) een scooter voor een week, “Hakuna Matata”. We gaan snorkelen (zonder te betalen) “Hakuna Matata”. Voor de lezers zonder herinnering van de Lion King. Dit betekent zoiets als “Je hebt geen zorgen, zorg maar dat je geniet, het is een theorie ……..” Niemand maakt zich zorgen, iedereen vertrouwt elkaar en roept om de haverklap “Hakuna Matata”. De dagen vliegen voorbij met nietsdoen. Ontbijten, lunchen, afternoon snack, cocktail happy hour, diner en voldoende fruit juices om alles mee weg te spoelen. Tussen de activiteiten door maken we strandwandelingen, touren met de scooter, snorkelen in de zee of liggen bij het zwembad.

Een heerlijke mini vakantie om nooit meer te vergeten 🙂 Wij genieten de komende dagen nog even van elkaar en Zanzibar.

 


8 reacties op ‘Hakuna Matata

 1. Wat een geweldig nieuws!💖
  Mooier kan het toch niet.
  Geniet verder van deze “prachtige vakantie.”
  Hakuna Matata!
  Geert, Anita, Willem en Anna

  Like

 2. ha, nu heb ik ook de ring gezien. Prachtig nieuws. Een huwelijksaanzoek om nooit te vergeten.
  En nu weer de volgende stap gezet op jullie onvoorstelbaar mooie reis. Ik ben bang dat jullie straks niet meer kunnen wennen aan het gewone leventje. Jullie vallen van de ene bijzondere ervaring in de andere. Wij hebben weer meegenoten van het filmpje en de foto’s. Groetjes, Ton en Els

  Like

 3. Wat een leuke verhalen elke keer! En deze helemaal! Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Veel plezier met bedenken hoe doe mooie dag eruit gaat zien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s