On the road again

Misschien hebben jullie het wel gemerkt. Na bijna 11.000km in de eerste twee en een halve maand hebben wij het de afgelopen maand lekker rustig aan gedaan. Kite lessen in Dar es Salaam, chillen op Zanzibar en snorkelen in Diani Beach. Het was heerlijk om de batterij weer op te laden voordat we het tempo weer gaan opvoeren voor het restant van de reis. Want ja, helaas zijn we ondertussen over de helft van onze trip…

Maar voor we weer op pad gaan sluiten we deze periode af met een fantastische kampeerplek op het strand. Voordat we op reis gingen was dit één van de dingen waar ik op gehoopt had. En man, wat was dit cool. Wakker worden met uitzicht over de oceaan, de beach boys die ons elke dag groene kokosnoten komen brengen en/of de net gevangen calamari en vers fruit proberen te verkopen, chillen in de hangmat, het wachten op de juiste tide en wind om te gaan kiten en de banana pancakes ontbijtjes ‘s ochtend op het strand. Deze week was absoluut een van de gaafste ervaringen tot nu toe en Tiwi Beach zal ik nooit meer vergeten.

En nu zijn we “on the road” again. Op weg naar het rifgebergte in Kenia, met vulkanen, kraters en bergmeertjes hebben we een stopover in Tsavo East National park, het grootste wildlife park van Kenia. Het landschap ziet er uit zoals je verwacht als je op safari gaat in Afrika. Droog en dor savanne landschap, echt heel anders dan de bush/jungle in Botswana en Zambia. Maar zeker net zo mooi of misschien wel mooier! Na een dag wildlife spotten hebben wij onszelf getrakteerd op een overnachting in een lodge, gelegen op een bergtop met een infintiypool die uitkijkt over het park. Dit luxe cadeautje stond op ons must-do lijstje.

Het voelt dus weer goed om weer op pad te zijn!

En toen kregen we een lekke band op “the highway from hell”, de drukste weg van Kenia, precies op het moment dat ik aan het inhalen was. Gelukkig heb ik de auto veilig naast de weg kunnen zetten en hulp is nooit ver weg in Afrika. Binnen no time staan er mannetjes naast de auto met de beste bedoelingen, maar ook omdat ze voelen dat we wat te verdienen is. Er verzamelen zich minimaal 15 mannen om de auto, allemaal even eager om te helpen. Dit leidt ertoe dat we 15 keer hetzelfde gesprek voeren. “Yes, flat tire, but the nuts are too tight’. Somebody is already getting help from the village”. ‘Ohh, oke let me help’. Gevolgd door een gevecht met de moeren van de auto. ‘Ahh I see, the nuts are too tight. Let me get help from the village. “No worries, somebody is helping us already. Allemaal even vriendelijk hoor, maar luisteren… Uiteindelijk komen er 2 mechanics op de motor en fiets die het klusje klaren. Net op tijd om voor zonsondergang onze weg te vervolgen naar de volgende stopover: Nairobi!


5 reacties op ‘On the road again

 1. Koen & Kristel,
  Wederom een prachtig verhaal van wat jullie meemaken en schitterende foto’s. Geniet lekker verder van jullie mooi avontuur.

  Like

 2. Annette tipte me dat ik jullie blog eens moest bekijken. Wat een mooie (en jaloersmakende) verhalen! Mochten jullie nog in het noorden van Mozambique komen, dan kan ik een trip naar Ibo island echt aanbevelen. Geniet nog van jullie mooie reis! Groetjes, Renée

  Like

 3. wat een ongelooflijk mooie reis maken jullie. En wat een contrasten. Ja, het is wel een nadenkertje, het verschil tussen vakantie en reizen. Ik ben echt sprakeloos naar jullie foto’s en filmpje aan het kijken. Wat een cadeautje dat we een beetje mee kunnen reizen met jullie.Het fietsen ziet er heel vertrouwd uit. Lieve groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s