Good to be back!

Wat is het lekker om weer terug in Zuid-Afrika te zijn! In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden lijkt Zuid-Afrika in weinig opzichten op de andere landen die we bezocht hebben. Toch is dat juist waar we op dit moment aan toe zijn. Eindelijk weer asfalt ipv dirt roads, gemaaid gras langs de weg ipv bush, een warme douche ipv een koude douche, een bakkie koffie van een barista ipv Nescafe, een spa rood ipv blauw en zo kan ik nog wel even doorgaan. It’s good to be back!
Terwijl inmiddels gebleken is dat Zuid-Afrika in veel opzichten meer op Europa lijkt dan Afrika, is juist Zuid-Afrika de reden geweest voor onze reis. Het land heeft zoveel te bieden, fantastische stranden, wildparken, hooggebergte, bruisende steden, wijnstreken en geweldige hotels, campings en B&B’s. “En nee, onze blog heeft nog niet zoveel views, dat ik betaald word om deze uitspraken te doen” :). Het gaat super goed met ons en we genieten meer dan ooit van onze laatste maand.
De eerste stop maken we in St. Lucia, een dorpje aan de kust dat vooral bekend staat op de hippo’s die ‘s nachts door het dorpje lopen. De meeste toeristen komen dan ook voor een rivercruise om deze enorme graseters te zien dobberen in het water. Wij hebben inmiddels zoveel hippo’s gezien, dat we een bezoek aan het sushi restaurant, de koffiebar en surfshops de voorkeur geven. Na 2 dagen is de batterij weer opgeladen en besluiten we nog een laatste wildpark Hluhluwe te bezoeken. Top beslissing, want wat een mooi park! Nee, het is geen Serengeti, maar we hebben wel het geluk om wild dogs te spotten. Hiervan zijn er nog maar 2000 in heel Afrika.
Dan is het pasen en pasen blijkt de favoriete vakantieperiode voor alle Zuid-Afrikanen te zijn. Iedereen die al eens in Zuid-Afrika geweest is weet dat dit reislustige volkje er dan met het bakkie (witte pick up truck) gevuld met braaivlees er op uit trekt. Zo goed als alle hotels en campings zijn dan afgeladen vol. Gelukkig weten we last minute nog een berghuisje in Drakensberg te bemachtigen. Echt een magische plek (zie foto’s), waar we met 20 graden de open haard aansteken. Tja, na maanden van 30 plus is dit even aanpassen voor ons. ‘Kunnen we alvast wennen aan de Nederlandse lente’, zullen we maar zeggen.
Inmiddels zijn we aan de wild coast. Hier heeft de tijd wel stilgestaan en worden we herinnerd aan het Afrika dat we de afgelopen maanden zo zijn gaan waarderen. De naam zegt het al, deze kust is ruig en gelukkig nog puur. In deze streek wonen de Xhosa in rondavels (kleine ronde huisjes) op de kliffen aan de kust. Een klein paradijsje als je het mij vraagt. Een safaritent op de klif, uitkijkend over de zee, waar de dolfijnen iedere ochtend voorbij zwemmen. Een prima plek om de komende dagen te slijten.

Oja, en als bonus nog het filmpje over Mozambique (als je het niet op Facebook hebt gezien)


5 reacties op ‘Good to be back!

  1. Hoewel wij in st Lucia idd nijlpaarden in de tuin van onze b&b hadden zijn wij toch als de doorsnee toerist hippo’s gaan kijken met een boottocht. Voor ons al heel leuk en hluhluwe is idd heel mooi.

    Like

  2. Door jullie leuke verhalen beleven wij onze Zuid Afrika reis opnieuw. In mijn ogen ook een van de fijnste vakantielanden ter wereld. En St.Lucia vond ik persoonlijk een van de fijnste bestemmingen. Heel veel plezier de komende weken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s