Enjoying the good life

Met nog maar 2 weken op de teller beginnen wij langzaam aan onze afscheidstournee. Het voelt vreemd om over 2 weken alweer terug te vliegen, maar zowel Kristel als ik hebben er ook wel weer zin in. De lente breekt aan in Nederland en er staan weer een hoop leuke dingen op de planning. Het is dus een goed moment om naar huis te komen! In een eerder blog had Kristel het over het verschil tussen reizen en vakantie. Ik kan melden dat voor ons nu de vakantieperiode is aangebroken. Het tempo is wat opgevoerd en we proberen zoveel mogelijk uit de dag te halen. Ook grijpen we alle redenen aan om onszelf wat meer te verwennen. Met andere woorden ‘enjoying the good life’!

Aan de Garden Route hebben we heerlijk gehiked en lekker gegeten in de mondaine dorpjes als Plettenberg en Knysna. In de wijnlanden gaan we van wijnproeverij naar wijnproeverij en eten we bij de lekkerste restaurants in Zuid-Afrika. Deze regio is goed voor het reïntegratieproces zullen we maar zeggen… Maar af en toe word je dan toch met de neus weer op de feiten gedrukt dat je Afrika bent. Op een een van de hikes lopen we door grassig gebied en precies op het moment dat Kristel en ik tegen elkaar zeggen dat dit een plek is waar slangen kunnen zitten, kruipt er een Kaapse Cobra voor mijn neus. Dit is giftigste cobra in Afrika en als je wordt gebeten ga je binnen 2 tot 5 uur dood (als je geen antigif krijgt toegediend). Gelukkig was de slang net zo bang als ik voor hem en kruipt snel de bosjes in. Daarnaast is soms akelig zichtbaar het grote verschil tussen arm en rijk en de criminaliteit die er is in Zuid-Afrika. Terwijl wij aan het genieten zijn van heerlijke wijn en eten raken we aan de praat met onze tafeldame Patricia. Met haar pasgeboren zoon is ze drie jaar geleden uit Malawi naar Stellenbosch verhuisd om geld voor haar familie thuis te verdienen. Na een gewapende overval in de township heeft ze besloten dat het beter is om haar zoontje op te laten groeien bij zijn oma in Malawi. Het blijft confronterend om te zien dat dit de keuzes zijn waar veel Afrikanen mee worstelen.

De laatste 2 weken gaan wij nog volop komende genieten. Afrikaburn, restant wijnlanden, kiten in langebaan en afsluiten in Kaapstad. Grote kans dat er de komende twee weken geen blog aankomt. Maar niet getreurd, we komen nog met een leuke afsluiter 🙂


6 reacties op ‘Enjoying the good life

  1. Wij wensen jullie een heel fijne afsluiting van jullie geweldige vakantie.Wij hebben in ieder geval genoten van jullie verhalen en foto’s.

    Like

  2. Koen en Kristel, wat een heerlijke afsluiting. Bedankt voor jullie prachtige verhalen, foto’s en filmpjes. Nog even en dan weer in je eigen bed. Goede terugvlucht gewenst.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s